Erfaring / kompetanse

Aniara ble etablert i 2005, og eies og drives av Anniken Enger. 

 

I perioden 2010 - 2014 var Anniken partner i konsulentselskapet Menon Business Economics, som ble kåret til årets konsulentselskap i 2014. Der var hun med på å bygge opp, og var leder for reiselivsteamet. Hun sluttet i Menon for å realisere en drøm om å ta et sabattsår og gjøre en indre og ytre reise, og reetablerte Aniara i 2015. 

 

Anniken har hovedfag i sosiologi (cand.polit.) fra Universitetet i Oslo, og har jobbet med  en rekke prosjekter for reiselivsnæringen i over 15 år. Hun har erfaring som gründer av ulike selskaper, vært konsulent i Norsk Gallup Institutt og har jobbet i det offentlige virkemiddelapparatet gjennom sin tid som leder av analyseavdelingen i Innovasjon Norge/reiseliv. Hun har også erfaring fra forskningssektoren, der hun bl.a. jobbet med bærekraft og forbruk på Statens Institutt for forbruksforskning (SIFO).

 

Hun har omfattende erfaring med utredninger, analyser, evalueringer, rådgivning, strategiutvikling, prosjekt- og prosessledelse og foredrag for norsk reiselivsnæring. Norsk reiselivsnæring er utsatt for sterk internasjonal konkurranse, og fokus i alle oppdrag er på produkt-markedskoblingen slik at man sikrer en markedsorientert tilnærming til all utvikling. Anniken har bred kompetanse om de ulike markedene reiselivsbedriftene opererer i, det norske reiselivsproduktet, strukturen og økonomien i næringen. 

 

Anniken har betydelig erfaring med prosjektledelse, og hennes tilleggsutdannelse som coach kommer godt med i større samarbeidsprosjekter. Hennes styrke ligger i gode analytiske evner, evne til å sette seg inn i oppdragsgivers behov, ryddig prosjektledelse, mulighetsorientert, fleksibel og inspirerende, og hun har også et bredt kontaktnett i norsk reiselivsnæring.


Sertifiseringer

 

Anniken er sertifisert som prosessleder for reisemålsutvikling hos Innovasjon Norge, og hun var også med som bidragsyter i den første Hvitebok for reisemålsutvikling, som kan lastes ned her.

 

Anniken er også godkjent som veileder i bærekraftig reisemål. 

 

Her er link til Annikens profil på Linkedin


Polar Park, Bardu, Norway Photo: Warren Sammut
Polar Park, Bardu, Norway Photo: Warren Sammut