Aniara ble etablert i 2005, og eies og drives av Anniken Enger. Jeg har bred erfaring fra norsk reiselivsnæring og har blant annet vært ansatt i virkemiddelapparatet, ulike konsulentselskaper, har gründet ulike bedrifter og har erfaring fra reiselivsnæringen (Linkedin). 

 

I virkemiddelapparatet bygget jeg opp og ledet analyseavdelingen i Norges Turistråd/Innovasjon Norge reiseliv. Som konsulent har jeg vært partner i blant annet Menon Business Economics, som ble kåret til årets konsulentselskap i 2014, og 2469 Reiselivsutvikling, et samarbeid mellom erfarne reiselivskonsulenter. Jeg har vært med på å etablere ulike selskaper som Intera kvalitative analyser og nå i 2016, etablerte jeg turoperatøren Inner & Outer Journeys der jeg utvikler og formidler retreater i Norge og til utlandet.

 

Etter mange års analyse og tilrettelegging for andres reisedrømmer, realiserte jeg i 2015/2016 min egen reisedrøm. I ett år reiste min mann og jeg i India, Thailand, Bali og Hellas, der jeg fordypet meg i blant annet yoga. Denne reisen ble kalt "Erik og Annikens Havati" [hav-av-tid]. Nå i 2018/2019 realiseres en annen drøm. Etter mange års seiling opp og ned norske-kysten - på båten Ntombifuti - drømte vi om å finne en vakker øy med hyggelig mennesker og kreativt miljø. Og jammen fant vi vår drømme-øy: Skrova utenfor Lofoten. 1. juni 2018 setter vi oss i bilen, min mann, Akila vår hund og jeg, kjører nordover og flytter inn i vårt lille leide hus for ett år. Denne reisen kalles "Erik og Annikens Hav-tid". Hvis du vil lese mer om vår Hav-tid kan du følge min blogg HER (under construction).

 

Av utdannelse har jeg hovedfag i sosiologi (cand. polit.) fra Universitetet i Oslo, noe som betyr at jeg er opptatt av å se helheten i et prosjekt samt at all utvikling er basert på kunnskap. Etter mange år som gründer har jeg også alltid med meg det kommersielle perspektivet - og har alltid kunden i fokus. Uten kunder - ingen mat. Jeg er også utdannet InnerLife terapeut - en fireårig energipsykologisk utdannelse samt at jeg har en ettårig coach-utdanning innenfor personlighetssystemet Enneagrammet hos Makani kurs og coaching.  

 

Ta gjerne kontakt med meg for en uforpliktende prat!


Foto: Igor Trepeshchenok, Barnimages
Foto: Igor Trepeshchenok, Barnimages